Tort Panna Cotta cu capsuni

de RuxyRux in Torturi, 25 Mai 2011 | 10723 vizualizari

 

Cu drag pentru voi bucatarasi deosebiti...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua 
  • 9 linguri zahar
  •  15 linguri faina
  •  1 plic vanilie
  •  1 praf copt 
  • 100 gr unt
  •  o ciocolata neagra
 Panna cotta de capsuni:  
  •  700 gr capsuni( presarate cu zahar si lasate o noapte la frigider) 
  • 3-4 linguri zahar
  •  2 plic vanilie 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 200 ml lapte
  • 3 pliculete de gelatina
   Panna Cotta vanilie: 
  • 2 plic gelatina 
  • 3-4 linguri zahar 
  • 200 ml lapte 
  • 200 ml frisca lichida
  •  vanilie 3 plic
  •  capsuni frisca si zmeura pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panna Cotta cu capsuni:

Blatul:

Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt.

Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca.

Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul blat, cel alb.

Il dam pentru 15 minute la copt sau pana este gata ( facem testul cu scobitoarea).

In restul de compozitie mixam untul si ciocolata.

Mai coacem inca doua blaturi de ciocolata.

Lasam blaturile sa se raceasca.

Preparam panna cotta de capsuni:

Facem piure capsunile.

Preparam gelatina , eu am folosit vegetala. Am amestecat gelatina in 200 ml lapte pana s-a dizolvat apoi am pus pe foc si am incalzit usor, am adaugat frisca si piureul de capsuni si am dat un clocot.

Am pus in forma de tort inel primul blat  racit cel alb si am turnat deasupra panna cotta de capsuni. Am dat la rece.

Preparam panna cotta de vanilie.

Procedam in acelasi mod, ( fara capsuni) doar ca adaugam vanilie trei pliculete.

Scoatem de la rece tortul si punem un blat de ciocolata si deasupra panna cotta de vanilie.

Dam la rece din nou si cand s-a intarit adaugam si blatul  ramas. Ornam cu frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Panna Cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Cheesecake Oreo